
Hoe het werkt
Om een machine op locatie te kunnen balanceren heb ik maar 2 dingen nodig: de machine met een trekker ervoor en een stopcontact met 220V. Verder kan ik we volledig zelfstandig aan het werk. Door de machine een aantal malen aan te zetten en op bedrijfs toerental te laten draaien worden er een aantal metingen uitgevoerd waarna de test apparatuur uit kan rekenen waar er balanceer gewicht aangebracht moet worden.
Waardoor ontstaat onbalans?
- Rotoras verbogen door hard voorwerp
- Slijtage aan de rotoras
- Speling op lagers
- Missende of ongelijk versleten klepels
- Te hoog toerental van de rotoras
Voordelen van het balanceren op locatie
- Korte stilstand van uw machine
- Geen kosten van in en uit bouwrotor
- Machine wordt gebalanceerd op zijn bedrijfs toerental
- Een goede gebalanceerde machine gaat langer mee en werkt meer comfortabel
- Door mijn ervaring kan ik meerdere (onbalans) problemen opmerken en hierin extra informatie, inzicht en advies bieden.
Bekijk de video:
Mijn verhaal
Ik heb al ruim 20 jaar ervaring in het uitbalanceren van rotorassen in de machine. Met mijn bus vol balanceer gereedschap kan ik eenvoudig op locatie bij u balanceren. Door deze jarenlange ervaring heb ik veel verschillende soorten machines kunnen balanceren. Mijn specialisaties zijn machines die door trekkers worden aangedreven. Denk bijvoorbeeld aan klepelmaaiers, bosfrezen, hout versnipperaars, loof klappers, afzuigers, maaiarmen en stobbenfrezen.
U kunt als klant rekenen op een eerlijk advies. Ik denk graag met u mee om problemen op te lossen en deze te verkomen in de toekomst. Neem gerust contact op voor een afspraak of meer informatie.
